Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική ξεκινάει πολύ πριν από το 2200π.χ.  Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική ο άνθρωπος είναι μια εικόνα του σύμπαντος. Όλα στο σύμπαν γεννιούνταν, εξελίσσονται και τελικά φθείρονται κάτω από τον νόμο του δίπολου της ενέργειας Yin/Yang. Οι ενέργειες αυτές είναι αναπόσπαστες, όπου υπάρχει Yin, υπάρχει και Yang. Η συνεχής εναλλαγή του Yin και του Yang δημιουργεί τον εναλλακτικό κύκλο της ζωής και του θανάτου όλων των όντων, των φαινομένων και των καταστάσεων του σύμπαντος.

Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της υγείας. Όταν αυτές οι δυο δυνάμεις συνεργάζονται αρμονικά τότε ο άνθρωπος είναι υγιής. Όμως, όταν μπλοκάρονται και υπερτερεί η μια της άλλης τότε εμφανίζονται ασθένειες. Σκοπός λοιπόν του θεραπευτή της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής είναι η διατήρηση της ισορροπίας Yin Yang. Χρησιμοποιώντας ποικίλα διαγνωστικά εργαλεία (βλέμμα, ακοή, όσφρηση, παλμός, ερωτήσεις, ανάλυση γλώσσας) ο θεραπευτής προσδιορίζει τη φύση της ανισορροπίας. Προκειμένου να επιτύχει τη θεραπεία του ατόμου, η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα μεθόδων και τεχνικών, όπως είναι ο βελονισμός, η μόξα, οι βεντούζες, η μάλαξη, τα βότανα, καθώς και εξατομικευμένες συμβουλές για άσκηση, κατάλληλη διατροφή και προσωπική βελτίωση.

Βασικός σκοπός της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής είναι η θεραπεία των αρχικών αιτιών της νόσου και η διατήρηση της υγείας και της ισορροπίας του ατόμου.

Εισηγητής: Αντιγόνη Αλεξανδράκη   Τηλ 697 788 4351, info@animamera.gr